29/7/08

7ο Θερινό Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής In Situ, Θεωρία και Πράξη

29/7/08
Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι, Παλιό Λιμάνι Χανίων) οργανώνει το 7ο Θερινό Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής In Situ, Θεωρία και Πράξη, από 24 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου, 2008.

Τα θερινά εργαστήρια του KAM Ιn Situ, Θεωρία και Πράξη, οργανώνουν από το καλοκαίρι του 2000 προσεγγίσεις της αρχιτεκτονικής και της τέχνης. Οι προσεγγίσεις γίνονται με μέσον τις σύγχρονες τεχνολογίες αναπαράστασης και τη θεωρία που αφορά τη χρήση τους.

Τα θερινά εργαστήρια συγκροτούν ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα της αρχιτεκτονικής και της τέχνης με πρακτική αιχμή. Το project κάθε χρόνου συνίσταται στην θεματοποίηση κάποιου τόπου, πού βρίσκεται πάντα στην περιοχή των Χανίων (in situ) και που συγκεντρώνει ιδιαίτερα αφηγηματικά χαρακτηριστικά. Ο στόχος του είναι η επινόηση αναπαραστάσεων του τόπου αυτού. Μια τέτοια προσέγγιση οργανώνει κάποια νομαδική σκέψη για τη συνεχή εκκρεμότητα της ταυτότητας του τόπου. Ο τόπος στήνεται ως ετερόκλητο-πολυφωνικό άθροισμα απρόβλεπτων εγκαταστάσεων με αστάθμητο και ασταθές κέντρο αναφοράς.

Συμμετέχουν σε αυτό καθηγητές και φοιτητές Σχολών Αρχιτεκτονικής και Καλών Τεχνών και τιμώμενοι προσκεκλημένοι (από την Ελλάδα και το εξωτερικό), που επιλέγονται ανάλογα με το εκάστοτε ετήσιο project. περισσότερα
 
◄Design by Pocket