20/10/08

Πανελλήνιος Φοιτητικός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

20/10/08

Σχεδιασμός Νέου Κτηρίου Κυλικείου και Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και Πρόταση Στέγασης Υπαίθριου Θεάτρου



ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

Η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκηρύσσει Πανελλήνιο Φοιτητικό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για τον σχεδιασμό Νέου Κτηρίου Κυλικείου και Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και πρόταση στέγασης υπαίθριου θεάτρου στο Campus της Πολυτεχνικής Σχολής στο Πεδίον Άρεως στο Βόλο.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η επιλογή της καλύτερης πρότασης α) μεταφοράς του κυλικείου του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Π.Θ. εκτός του περιγράμματος του κτηρίου του τμήματος σε θέση που υποδεικνύεται στο επισυναπτόμενο τοπογραφικό και β) ελαφριάς στέγασης του υπάρχοντος υπαίθριου θεάτρου.

Αφορά το σχεδιασμό περίοπτης κτηριακής δομής που προορίζεται να στεγάσει τις ανάγκες ενός σύγχρονου κυλικείου και ταυτόχρονα να διασφαλίσει τη δυνατότητα να λειτουργεί και ως χώρος πολλαπλών δραστηριοτήτων στεγάζοντας κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία της σχολής, όπως χρήσεις αναψυχής, party, παρουσιάσεις, διαλέξεις, συζητήσεις, περιοδικές εκθέσεις κ.λ.π. και την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση της λειτουργίας του θεατρικού χώρου.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε σπουδαστές/στριες Αρχιτεκτονικής οι οποίοι/ες φοιτούν σε προπτυχιακό επίπεδο στις Αρχιτεκτονικές Σχολές και Τμήματα των Πολυτεχνείων και των Πανεπιστημίων της χώρας (Αθήνας, Βόλου, Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Πάτρας και Χανίων).
Στον διαγωνισμό θα απονεμηθούν τα ακόλουθα βραβεία:
Α’ Βραβείο – 3.000 Ευρώ
Β’ Βραβείο – 2.000 Ευρώ
Γ’ Βραβείο – 1.000 Ευρώ
2 Έπαινοι από 500 Ευρώ (στην κρίση της Κριτικής Επιτροπής)
Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούν οι:
1. Ζήσης Κοτιώνης, Καθηγητής Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
2. Ανδρέας Κούρκουλας, Επίκουρος Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΕΜΠ
3. Ρένα Σακελλαρίδου, Επίκουρος Καθηγήτρια Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Α.Π.Θ.
4. Γιώργος Τζιρτζιλάκης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Π.Θ.
5. Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχ/κών, Π.Θ.

Ο διαγωνισμός ξεκινά στις 10 Οκτωβρίου 2008 και η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προτάσεων είναι η 9 Ιανουαρίου 2009.

Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να επικοινωνήσουν με την Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού για την υποβολή των ερωτημάτων τους, το αργότερο μέχρι την 7/11/2008, στο e-mail:dean_eng@uth.gr και να αναζητήσουν τις απαντήσεις σε αυτά στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.arch.uth.gr/sites/compe08

Σημειώνεται ότι όλες οι απαντήσεις θα είναι προσβάσιμες μέσω του διαδικτύου σε όλους τους συμμετέχοντες από την 14/11/2008.

Η παράδοση της μελέτης (3 πινακίδες, αδιαφανής φάκελος συμμετοχής και CD με το ψηφιακό υλικό της πρότασης) πρέπει να γίνει σε συσκευασία ενιαίου δέματος στο οποίο θα αναγράφεται ο χαρακτηρισμός: «Για Τον Πανελλήνιο Φοιτητικό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό ”Σχεδιασμός Νέου Κτηρίου Κυλικείου και Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων Της Πολυτεχνικής Σχολής Του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Και Πρόταση Στέγασης Υπαίθριου Θεάτρου”» και θα αποσταλεί στη διεύθυνση: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ, ΚΤΗΡΙΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧ/ΚΩΝ, Πεδίον Άρεως, Βόλος 38 334, (τηλ. 24210 74020)
Για περισσότερες πληροφορίες και για τους όρους συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τη σελίδα του διαγωνισμού στη διεύθυνση:http://www.arch.uth.gr/sites/compe08
Ο διαγωνισμός έχει δημοσιοποιηθεί με ανακοίνωση στις κατά τόπους Αρχιτεκτονικές Σχολές και Τμήματα. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα ακολουθήσει έκθεση του διαγωνισμού με τα βραβεία και τις συμμετοχές.


 
◄Design by Pocket