14/4/09

Φοίνικας

14/4/09

Ο Φοίνικας είναι μια υπηρεσία συλλογής, διαχείρισης και προώθησης πληροφοριών. Ο πυρήνας του, είναι μία ενεργή βάση δεδομένων και ένα ασύγχρονο interface τα οποία είναι εγκατεστημένα στους server της Enviro Development Studios.

Το Φοίνικας απευθύνεται σε οποιονδήποτε φορέα (ιδιώτη ή δημόσιο) ενδιαφέρεται να αυξήσει την εισροή ανακυκλώσιμων υλικών. Για να το πετύχει αυτό ο Φοίνικας σκοπεύει να δίνει αμοιβές – δώρα στους χρήστες του, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα πόντων, ώστε εκείνοι να έχουν ένα ισχυρό κίνητρο να ανακυκλώσουν ένα σημαντικό μέρος των σκουπιδιών τους.

Το πρόγραμμα Φοίνικας είναι η εξέλιξη και η «αναδημιουργία» του προγράμματος eRecycle. Το πρόγραμμα eRecycle πήρε μέρος στο διαγωνισμό inovation Imagine Cup 2008 και ήρθε τρίτο στους ελληνικούς τελικούς. Από τότε εξελίχτηκε η ιδέα και αναπτύχθηκαν περισσότερες λειτουργίες.

Μετονομάστηκε σε πρόγραμμα Φοίνικας κρατώντας όμως όλες τις τιμές και τις δημοσιότητες του προγράμματος eRecycle. Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν και συνεχίζουν να μας στηρίζουν.

Συνοπτικά η Διαδικασία

1. Εισαγωγή Χρήστη: Ο χρήστης εισέρχεται στο σύστημα και εκχωρεί την ποσότητα ανακυκλώσιμων υλικών που έχει μαζέψει.
2. Ραντεβού: Το σύστημα του προτείνει πιθανές ημερομηνίες συλλογής των ανακυκλώσιμων.
Ο χρήστης επιλέγει μία από αυτές.
3. Επεξεργασία Πληροφοριών: Το σύστημα συλλέγει αυτήν την πληροφορία από όλους τους χρήστες και την προωθεί στον τομέα που είναι υπεύθυνος για την συλλογή.
4. Συλλογή: Η συλλογή γίνεται την ημέρα που έχει επιλέξει ο χρήστης, στον χώρο που έχει επιλέξει ο χρήστης από το αντίστοιχο τμήμα.
5. Αποθήκευση: Στην συνέχεια τα ανακυκλώσιμα φυλάσσονται σε ένα χώρο έως ότου μεταφερθούν στα εργοστάσια ανακύκλωσης.

Παράλληλα στον ιστοχώρο του Φοίνικα θα υπάρχουν διαφημίσεις από τρίτους. Οι διαφημιζόμενοι θα καταβάλουν στο Φοίνικα χορηγίες, οι οποίες μπορούν να είναι είτε χρηματικά ποσά είτε προϊόντα – υπηρεσίες που θα προσφέρονται στους χρήστες σαν επιβράβευση των προσπαθειών τους.

Το project Φοίνικας είναι μια προσπάθεια από νέους ανθρώπους να βάλουν το χέρι τους για να γίνει αυτός ο κόσμος ένα καλύτερο μέρος για να ζήσουμε όλοι. Για αυτό τον λόγο χρειάζεται την μεγίστη υποστήριξη από εσάς.

Σας ζητάμε λοιπόν να κάνετε μια εγγραφή και να μας στείλετε ένα σχόλιο για το πώς βλέπεται αυτήν την ιδέα.
 
◄Design by Pocket